Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ




Υλικά
- 1 μεγάλο φύλλο πίτας ή 2 μικρότερα
-κιμάς
-κρεμμύδι ξερό
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός
-  δυόσμος

Εκτέλεση
Ανοίγουμε ένα μεγάλο  φύλλο και ρολάρουμε το μισό σε μιαν άκρη του τραπεζιού. 





Εν τω μεταξύ έχουμε ανακατέψει όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ καλά
Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και το τοποθετούμε όπως βλέπουμε στην εικόνα.

Σκεπάζουμε με το φύλλο





 και κόβουμε με την ρόδα της πίτσας σε τετράγωνα κομμάτια.


 Μετά η συνέχεια είναι εύκολη. Τα τηγανίζουμε και ορμάμε!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου