από την Πόπη Παπαμιχαήλ
Υλικά
- 1 πακέτο μύδια κατεψυγμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- κριθαράκι
- 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ζεστό νερό
- άνιθος
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τα πλένουμε.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Προσθέτουμε και τα μύδια να τσιγαριστούν.
Σβήνουμε με το ούζο.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κριθαράκι το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό.
Μόλις σωθεί προσθέτουμε άλλο λίγο νερό.
Το επαναλαμβάνουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Όταν είναι έτοιμο και λίγο ζουμερό ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο και ανακατεύουμε.
Το φαγητό μας έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου