Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ



από την Πόπη Παπαμιχαήλ

Υλικά

- 1 πακέτο μύδια κατεψυγμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- κριθαράκι
- 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ζεστό νερό
- άνιθος




Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τα πλένουμε.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Προσθέτουμε και τα μύδια να τσιγαριστούν.
Σβήνουμε με το ούζο.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κριθαράκι το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό.
Μόλις σωθεί προσθέτουμε άλλο λίγο νερό.
Το επαναλαμβάνουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Όταν είναι έτοιμο και λίγο ζουμερό ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο και ανακατεύουμε.
Το φαγητό μας έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου