Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

από την Effie Tsitsika

Υλικά
:- 250 gr. τυρί mascarpone
- 250 gr. κρέμα γάλακτος
-  ζάχαρη άχνη
- μπισκότα σαβαγιάρ
-  4 φλιτζάνια καφέ espressο,
- σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα. 
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος να πήξει και την προσθέτουμε λίγη - λίγη μέσα στο μίγμα μασκαρπόνε - ζάχαρης, ανακατεύοντας, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και απαλά ώστε να μη χαλάσει το “δέσιμο” της κρέμας γάλακτος.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λιώσουν και δημιουργούμε την πρώτη στρώση στον πυθμένα του σκεύους. 
Στρώνουμε στη συνέχεια μια στρώση από το μείγμα με το μασκαρπόνε- κρέμας γάλακτος. Έπειτα ξαναστρώνουμε σαβαγιαρ και άλλη μια στρώση από το μείγμα. 
Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες να κρυώσει καλά. 
Σερβίρουμε κοσκινίζοντας κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου