Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

 από την Eleni Kariofilli

Υλικά

 - 2-3 μήλα
- ½  κούπα περίπου  βούτυρο λιωμένο
-  κανέλα
-  καρύδια
-  σουσάμι
- 2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- ½  κούπα γάλα
-  5 αυγά
- 1  κούπα ζάχαρη
-  φαριναπ όσο πάρει
- άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στρώνουμε τα μήλα σε φέτες σε βουτυρωμένη φόρμα με τσέρκι, τα βουτυρώνουμε ελαφρά και τα πασπαλίζουμε με κανέλα, καστανή ζάχαρη και λίγο καρύδι τριμμένο.
Στο μίξερ χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο με την κανονική ζάχαρη και ρίχνουμε τ αυγά ένα ένα.
Κάθε φορά που ρίχνουμε αυγό χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι.
Ρίχνουμε λίγη κανέλα στο μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια χωρίς να τα χτυπάμε στο μίξερ, αλλά ανακατεύοντας ελαφρά μ ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα πάνω απ τα μήλα.



Ψήνουμε στον αέρα στους 180 0  και όταν είναι έτοιμη την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου