Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα περίπου
- 2  κρεμμύδια ξερά
- 2 πράσα
- 1  βολβό  φινόκιο
- 3 καρότα
- 2  πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλατοπίπερο
- κύβο λαχανικών
- λίγη πάπρικα
- λίγο κουρκουμά

Εκτέλεση


Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα κι ύστερα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μας.


Πολτοποιούμε τη σούπα. Ρίχνουμε την πολτοποιημένη σούπα σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε νερό ανάλογα με το πόσο πυκνή τη θέλουμε και μισό ποτήρι γάλα και την βράζουμε για 5 λεπτά ώστε να ενσωματωθεί το γάλα.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι αν θέλουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου