Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΛΟΚΟΤΕΣ

από την Eleni Xenophontos

Υλικά
Για την ζύμη
- 8 ποτήρια αλεύρι μαλακό (χωριάτικο)
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 μπέικιν πάουντερ
-1 κ, γλ κοφτό αλάτι
- νερό 3 ποτήρια περίπου, όσο πάρει
Για την γέμιση
- 1,5 κιλό κολοκύθα κίτρινη
- 1,5 ποτήρι σταφίδες
- 1 κ,σ ζάχαρη
- 1,5 ποτήρι πληγούρι
- 3/4 του ποτηριού σπορέλαιο
- 1-2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα από βραδύς σε κύβους και την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγάλει τα υγρά της. 
Το πρωί ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τ αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας . Μοιράζουμε το ζυμάρι μας σε 15-18 κομμάτια και τ ανοίγουμε στο μέγεθος ρηχού πιάτου.
Στην κάθε πιτούλα βάζουμε 3 κουταλιές σούπας από την γέμιση, στο μισό της πίτας. Το κενό το διπλώνουμε και κλείνουμε την πίτα μας σαν μισοφέγγαρο
Στρίβουμε τις άκρες για να κλείσει η πίτα μας και να γίνει  πλουμιστή..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου