Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σαρδέλες

Για την μαρινάδα

- λάδι
- ούζο ένα σφηνάκι
- πάπρικα
- θυμάρι
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- μπούκοβο



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες.
Τις στραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα σε ένα μπώλ.



Ρίχνουμε τις σαρδέλες στην μαρινάδα και ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα.



Σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα απλώνουμε τις σαρδέλες.



Τις ψήνουμε στον φούρνο.
Κατά το ψήσιμο αλείφουμε  με πινέλο τις σαρδέλες με την μαρινάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου