Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ ΦΟΝΤΑΝ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 σφηνάκι λικέρ φρούτα του δάσους (η όποιο άλλο θέλετε)
- ινδική καρύδα όσο σηκώσει
- χαρτάκια για φοντάν



Εκτέλεση

Αδειάζουμε το ζαχαρούχο σε ένα μπώλ.
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη και τα προσθέτουμε στο ζαχαρούχο.
Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το λικέρ.
Σιγά σιγά προσθέτουμε την ινδική καρύδα μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται στο χέρι.



Έχουμε ένα πιάτο με ινδική καρύδα όπου πλάθουμε τα φοντάν και τα τυλίγουμε σε καρύδα.



Τα τοποθετούμε στα χαρτάκια και τα φοντάν μας έτοιμα.

1 σχόλιο: