από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
- αλεύρι όσο σηκώσει
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη την βανίλια την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε τον χυμό στο λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε μια ζύμη που να μην μας κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα απλώνουμε στο ταψί πού έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο βρέχουμε τα κουλουράκια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου