Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΑ


από  την  Eleni Xenophontos

Υλικά
Για το ρολό
- 1 κιλό κιμά χοιρινό
- μαϊντανό
 - πιπερόριζα
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
- κρεμμύδι
-2 -3 κ σ. γούστερ σος
- ψωμί φουσκωμένο σε λίγο γάλα
 - μπόλια (πάνα)
- 1 ζωμό λαχανικών
- 1 κοφτό κ.γ. κάρυ (mild) 
- αυγό για την ζύμη
- 3  αυγά βρασμένα σφικτά
Για τις πατάτες
- πατάτες
- ρίγανη
- αλατοπίπερο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- λάδι



 Εκτέλεση 
Βράζουμε τα αυγά και τα ξεφλουδίζουμε. 
Ενώνουμε όλα τα υλικά και ανοίγουμε πατώντας το μείγμα σε μακρόστενο σχήμα. 
Βάζουμε στο κέντρο τα αυγά και κλείνουμε πλάθοντας το σε μακρόστενο ρολό/ το τυλίγουμε στην μπόλια και το βάζουμε στο ταψί.
 Προσθέτουμε τριγύρω και τις πατάτες μας αλατοπιπερωμένες και με λίγο λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.
Παρατήρηση Αν θέλουμε  αντί αυγά βάζουμε τυρί μοτσαρέλα , χαλούμι και τσένταρ
Η  κάνουμε κομματάκια τα αυγά και βάζουμε διάφορα τυριά με λίγη φρέσκια ρίγανη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου