από την Καλλιόπη
Υλικά
- λουβί (μαυρομάτικα φασόλια)
- λάχανα (σέσκουλα)
- αλάτι
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε τα όσπρια για λίγο.
Αλλάζουμε το νερό τους και συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτοντας τον χυμό απ τα λεμόνια. Παρατηρούμε πως τα φασόλια ασπρίζουν. Ρίχνουμε και το ανάλογο αλάτι.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα χόρτα και σερβίρουμε.
Προσθέτουμε στο πιάτο μας λεμόνι αν χρειάζεται και λάδι.
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου