Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΛΟΥΒΙ (ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ)


από την Καλλιόπη

Υλικά
- λουβί (μαυρομάτικα φασόλια)
- λάχανα (σέσκουλα)
- αλάτι
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε τα όσπρια για λίγο. 



Αλλάζουμε το νερό τους και συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτοντας τον χυμό απ τα λεμόνια. Παρατηρούμε πως τα φασόλια ασπρίζουν. Ρίχνουμε και το ανάλογο αλάτι.



 Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τα λάχανα (σέσκουλα) κομμένα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια 


Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα χόρτα και σερβίρουμε.
Προσθέτουμε στο πιάτο μας λεμόνι αν χρειάζεται και λάδι.
Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου