από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- κολοκύθι από την κατάψυξη (από κολοκύθια που είχαμε γεμίσει)
- κολοκύθα κόκκινη από την κατάψυξη (που ειχαμε για σούπα)
- ανιθος
- κρεμμυδακια φρέσκα
- κρεμμύδι ξερό
- πουρές πατάτας έτοιμος
- 2 αυγα
- τυρί τριμμένο
- πιπέρι
- αλάτι
- λάδι
- κύμινο
Εκτέλεση
Βγάζουμε το κολοκύθι και την κόκκινη κολοκύθα από την κατάψυξη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθούν και να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Όταν σωθούν τα υγρά τους προσθέτουμε λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυωσουν.
Τα λιώνουμε με το πηρούνι και προσθέτουμς το τυρί τα αυγά και όλα τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε τον έτοιμο πουρέ πατάτας τόσο όσο να γίνη μια ζύμη και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ταψί πού έχουμε βάλει λαδόκολλα.
τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου