Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά 

- κολοκύθι από την κατάψυξη (από κολοκύθια που είχαμε γεμίσει)
- κολοκύθα κόκκινη από την κατάψυξη (που ειχαμε για σούπα)
- ανιθος
- κρεμμυδακια φρέσκα
- κρεμμύδι ξερό
- πουρές πατάτας έτοιμος 
- 2 αυγα
- τυρί τριμμένο
- πιπέρι
- αλάτι 
- λάδι
- κύμινο




Εκτέλεση

Βγάζουμε το κολοκύθι και την κόκκινη κολοκύθα από την κατάψυξη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθούν και να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Όταν σωθούν τα υγρά τους προσθέτουμε λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυωσουν.
Τα λιώνουμε με το πηρούνι και προσθέτουμς το τυρί τα αυγά και όλα τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε τον έτοιμο πουρέ πατάτας τόσο όσο να γίνη μια ζύμη και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ταψί πού έχουμε βάλει λαδόκολλα.


τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου