Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

ΤΣΑΤΝΕΥ ΜΗΛΟΥ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μήλα μαλακά κόκκινα
- 2 ξυνόμηλα
- 1 με δύο κρεμμύδια λεπτοκομμένα σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια ξύδι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 5-6 μπαχάρια
- 1 κουταλάκι κάρυ
- 1 κουταλάκι τζίντζερ
- 4 πιπερίτσες (τουρκαλάκια) καυτερές
Εκτέλεση

Βάζουμε τα μήλα ψιλοκομμένα μαζί με όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να έχει υφή μαρμελάδας.
Όταν γίνουν αφαιρούμε τα μπαχάρια και το ξύλο κανέλας
Αποστειρώνουμε τα βάζα και τοποθετούμε το τσάτνευ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου