από τον Σταμάτη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 μήλα μαλακά κόκκινα
- 2 ξυνόμηλα
- 1 με δύο κρεμμύδια λεπτοκομμένα σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια ξύδι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 5-6 μπαχάρια
- 1 κουταλάκι κάρυ
- 1 κουταλάκι τζίντζερ
- 4 πιπερίτσες (τουρκαλάκια) καυτερές
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μήλα ψιλοκομμένα μαζί με όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να έχει υφή μαρμελάδας.
Όταν γίνουν αφαιρούμε τα μπαχάρια και το ξύλο κανέλας
Αποστειρώνουμε τα βάζα και τοποθετούμε το τσάτνευ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου