Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



από την  Effie Tsitsika

Υλικά

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιου
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- αλεύρι μαλακό




Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ εκτός από το χυμό πορτοκαλιού και την σόδα.
Προσθέτουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στα υλικά μας.
Προσθέτουμε το αλευρι σιγά σιγά.
Γίμεται μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλά απο τα χέρια μας.
Πλάθουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε.


Τα ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά στον φούρνο..







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου