Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΓΚΡΑΝΟΛΑ

από την Effie Tsitsika

Υλικά
- 2 φλιτζ. βρώμη
-  1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ή καρύδια ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό
-  1/2 φλιτζ. αποξηραμένα φρούτα
-  λίγη κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
-  2-3 κουταλιές λάδι
-  2 κουταλιές μέλι

- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί. 
'Ύστερα προσθέτουμε το λάδι και το μέλι τα οποία τα έχουμε ζεσταίνει και ανακατέψτε μεταξύ τους. 
Ψήνουμε το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου