Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ


από  την Eleni Xenophontos

Υλικά
- ψάρια : τσιπούρες φιλέτο,  γαρίδες, η όποιο άλλο λιπαρό ψάρι θέλουμε
- ¾ ποτηριού ρύζι γλασέ
- 2-3 πατάτες σε κύβους
- 1 καρότο σε μικρά κομματάκια
- σέλινο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ γλ κρασί λευκό
- 2-3 κ σ χυμό ντομάτας
- πιπερόριζα
- ζωμό λαχανικών
- 1 κ γλ κάρυ
- ελαιόλαδο
- ½ κ γλ εστραγκόν
-  χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ψάρια μόνα τους. Όταν κρυώσουν τα ξεψαχνίζουμε



Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 Όταν σοταριστούν προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρυκεύματα. Σβήνουμε με το κρασί.

Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε το σουρωμένο ζωμό από τα ψάρια, τον ζωμό λαχανικών, το εστραγκόν τον χυμό ντομάτας το ρύζι


 και τα υπόλοιπο χόρτα μας.




Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό μας προθέτουμε το ψάρι κι ακόμα λίγο ζωμό απ τα βρασμένα ψάρια μας.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου