Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


 από την Alterego Konstantina

Υλικά
 - ξερά φασόλια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σόδα (αν δεν είναι βραστερά τα φασόλια)
- 3 ντομάτες περασμένες απ το μούλτι
- ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- μπούκοβο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια με το κρεμμύδι σκέτα με λίγη σόδα αν δεν είναι και πολύ βραστερά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα (μετά καμιά ώρα συνήθως...) αφαιρούμε πολύ νερό τους και ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες απ το μούλτι,   το σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, τα  φρέσκα κρεμμυδάκια, τον  άνηθο, το  σκόρδο και μπούκοβο ανάλογα τα κέφια!
Αφού περάσει κάνα δεκάλεπτο και έχουν δέσει υλικά μας αλατίζουμε (εγω έβαλα ¼ γλυκού αλάτι από Ιμαλάια) και  καλή μας όρεξη!
Εμένα μου φάνηκε πεντανόστιμο φαγάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου