Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


από την  Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 5 κ σ λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 πολύχρωμες πιπεριές μακρόστενα κομμάτια [εγώ βάζω και 2-3 καυτερές]
- ½  ποτήρι άσπρο κρασί
- 400 γρ. περίπου τριμμένη ντομάτα η κονκασε
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
- 1 η 2 κονσέρβες τόνου σε νερό.
- 1 πακέτο σπαγγέτι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι το  σκόρδο τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε  την ντομάτα, αλάτι και  πιπέρι .
Βράζουμε 15-20΄να πήξει και προσθέτουμε τον στραγγισμένο τόνο και μαϊντανό.

Ενώνουμε την σάλτσα με τα βρασμένα ζυμαρικά η την προσθέτουμε επάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου