Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

ΠΤΥΧΑΡΙΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 με 3 φύλλα χωριάτικα έτοιμα που μας είχαν μείνει
- 2 με 3 κουταλιές στέβια
- κανέλα
- μέλι
- λάδι
- λίγο γάλα



Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο στα δύο και μετά ξανακόβουμε τα κομμάτια πάλι στα δύο.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κομμάτια με λάδι ανακατεμένο με λίγο γάλα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο στέβια και κανέλα.
Αρχίζουμε να μαζεύουμε το φύλλο όπως το ακορντεόν και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τα πασπαλίζουμε με λίγη στέβια και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα σερβίρουμε με μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου