Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
- θυμάρι
- κόκκους πιπεριών
- λίγη ζάχαρη
- καρίνο
- λάδι
- αλάτι
- 1 φλιτζανάκι ξύδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας.
Σε  ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας.
Πασπαλίζουμε με θυμάρι και καρίνο και προσθέτουμε τα πιπέρια.
Μόλις πάρουν χρώμα το σβήνουμε με ξύδι.
Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να γίνει πιο μαλακό.
Προσθέτουμε ζεστό νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι.
\

Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο λίγο νερό.
Όταν σωθεί το νερό και μείνει με το λάδι τότε σβήνουμε ξανά με λίγο ξύδι και αλατίζουμε την τηγανιά.
Το πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου