Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

ΣΑΡΛΟΤΤΑ



από την Eleni Xenophontos

Υλικά
Για την κρέμα
- 1 ½ λίτρα γάλα
- 11 κ σ νισεστέ
- 5 κ σ ζάχαρη
- 7 κ σ κόρν φλάουερ
- ροδόσταγμα
- 1 κ σ γεμάτη βούτυρο
- 1 βανίλια
- ξύσμα από περγαμόντο ή νεράντζι
Για την βάση του γλυκού
- 1 παντεσπάνι σκέτο ή σοκολάτας, η φέτες του κέικ
- λίγο σιρόπι από τα γλυκά μαζί με λίγο ροδόσταγμα
Για το στόλισμα
- διάφορα γλυκά του κουταλιού
 - αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση



Σε ένα μακρόστενο ταψάκι βάζουμε το παντεσπάνι 
και το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι από τα γλυκά μας μαζί με λίγο ροδόσταγμα.


Σε ένα μπολ παίρνοντας λίγο από το γάλα μας διαλύουμε το νισεστέ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε σιγανή φωτιά προσθέτοντας το κορν φλάουερ. Και το γάλα με το νισεστέ.


 Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ν αρχίζει να πήζει


Ανακατεύοντας γρήγορα για να μην μας κολλήσει  αφήνουμε την κρέμα να πήξει καλά και αποσύρουμε από το μάτι, 



προσθέτοντας το βούτυρο, την βανίλια και το ξύσμα περγαμόντου

Πάνω από το παντεσπάνι κομματιάζουμε το περγαμόντο η το νεράντζι.


Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα.

 Ραντίζουμε με λίγο ροδόσταγμα και  κουνάμε το ταψάκι για να απλωθεί η κρέμα και να γίνει ίσια στην επιφάνεια.
Την αφήνουμε να κρυώσει και αμάχως μετά την στολίζουμε με αμύγδαλα και κομμάτια από τα γλυκά μας.


Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο. Την κόβουμε την επόμενη μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου