Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


από την Καλλιόπη

Υλικά
- 350 γρ φυτικό βούτυρο
- 1 ποτήρι άχνη
- 1 βανίλια
- λίγο ροδόσταγμα
- 1 κρόκο αυγού
- ½ ποτήρι αμύγδαλα κοπανισμένα και ασπρισμένα
- 3 κ γ μπέικιν-πάουντερ
- φαρίνα όσο χρειαστεί
- άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. 
Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε φύλλο και με ένα κου-πατ κόβουμε τους κουραμπιέδες μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 για μισή ώρα σχεδόν. Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου