Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ


από την  Καλλιόπη

 Υλικά
- 350 γρ φυτικό βούτυρο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν-πάουντερ
- ½  κ.γ. σόδα
- ½  φλιτζάνι του καφέ νερό
- ½ φλιτζάνι του  καφέ ροδόσταγμα
- 3 αυγά
- αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε  τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 


Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από το αλεύρι  και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι , τόσο όσο να έχουμε μία ζύμη πολύ μαλακή.


Στρώνουμε σε λαμαρίνες λαδόκολλα. 


Παίρνουμε το ειδικό εργαλείο για τα μπισκοτάκια 


και βάζουμε λίγη ποσότητα από την ζύμη μας. 


Ένα ένα τα σχηματίζουμε πάνω στο χαρτί , διαλέγοντας ότι σχέδιο θέλουμε.




Ψήνουμε στον αέρα στους 180 για λίγα λεπτά 






μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.

Γίνονται τραγανά και πεντανόστιμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου