Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΥΝΕΛΙ ΑΝΤΙΝΑΧΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



από την Καλλιόπη

Υλικά
- κουνέλι
-  πατάτες
-  κρεμμύδι
-  κόλιανδρο
-  ξύδι
-  πάστα  ντομάτας

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βγάζουμε από την κατσαρόλα. 
Στο ίδιο σκεύος τηγανίζουμε και το κουνέλι που το έχουμε κόψει σε μερίδες και το αφαιρούμε κι αυτό.
Τηγανίζουμε και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το κουνέλι, τις πατάτες, τον κόλιανδρο και την πάστα ντομάτας διαλυμένη σε λίγο ξύδι.

Αντινάσσουμε το φαγητό, ανακινούμε δηλαδή την κατσαρόλα να ανακατευτούν τα υλικά και δεν ανακατεύουμε με την κουτάλα για να μην κομματιάσουμε τις πατάτες. 
Βράζουμε μέχρι να ψηθεί το φαγητό και 
καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου