Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΓΕΜΙΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ





από την Καλλιόπη

Υλικά
 - συκωτάκια  κοτόπουλου
- ρύζι
- χαμ
- μπέικον
- καρύδια
- μαϊντανό
- αλατοπίπερο
- κανέλα
- πάστα ντομάτας
- κρέμα γάλακτος
- 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
- ¼ κιμά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα συκωτάκια και τα ψιλοκόβουμε.  Κρατάμε το ζουμί που έβραζαν.
Τσιγαρίζουμε το  κρεμμύδι , τον κιμά και προσθέτουμε το  μπέικον,  το χαμ, τα συκωτάκια.
 Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε το  ρύζι, να τσιγαριστεί κι αυτό .
Ρίχνουμε και το  ζουμί που βράσαμε τα συκωτάκια. 
Αν είναι λίγο προσθέτουμε νερό. 
Βάζουμε τον  μαϊντανό, αλατοπίπερο, κανέλα την πάστα ντομάτας .
Βράζουμε καλά μέχρι να ψηθεί το φαγητό μας.
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μία βράση αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε το τελευταίο υλικό μας, τα καρύδια  
Αδειάζουμε την γέμιση σε ένα ταψάκι και το φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  0 μέχρι να σωθούν τα υγρά του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου