Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΥΚΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 180 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 225 γραμμάρια αλεύρι
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές κακάο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια η σταγόνες κουβερτούρας



Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρομε την ζάχαρη για να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό και το χτυπάμε για να ομοιογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι το κακάο το μπέκιν πάουντερ και την σόδα.
Τα χτυπάμε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε με την σπάτουλα.
Καλό θα είναι ν μείνει η ζύμη για κάποιες ώρες στπ ψυγείο να ξεκουραστεί.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε τα κούκις αραιά γιατί απλώνουν.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.
Τα αφήνουμε στην σχάρα να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου