Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΦΑΒΑ



από την Ipokampos Giota

Υλικά

- 1/2 σακουλάκι φάβα
- καρότο
- κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- χυμός ενός λεμονιού
- θυμάρι




Εκτέλεση

Ρίχνουμε καυτό νερό πάνω από την φάβα και την αφήνουμε για λίγη ώρα να μεινει.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κομμένο καρότο το κρεμμύδι σκόρδο και όλα τα άλλα μυρωδικά.
Μόλις σωταριστούν ρίχνουμε την φάβα αφού την έχουμε στραγγίξει καλά.
Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών.
Ανακατεύουμε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός την περνάμε στο μούλτι με λάδι με τον χυμό ένος λεμονιού και το ξύσμα του.
Σερβίρουμε με κομμένο κρεμμύδι πιπέρι θυμάρι λαι λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου