Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ



από την Anthoula Boutselis

Υλικά

- 1 φέτα χοιρινού χοντρή από λαιμό(πάχος 4 με 5 εκατοστά βάρος 350 με 400 γραμμάρια)
- 1 κουταλιά λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτήράκι κόκκινο κρασί
- 2 με 3 κανελλόξυλα




Εκτέλεση

Χαράζουμε το κρέας με ένα μαχαίρι οριζόντια κα κάθετα.
Το βάζουμε από βραδύς στο ψυγείο με όλα τα υλικά.
Τοποθετύμε σε πήλινο ταψί σκέτο το κρέας και σκεπασμένο με αλλουμινόχαρτο.
Το ψήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο και άλλα 30 η και περισσοτερο ανάλογα με τον φούρνο ξεσκέπαστο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου