Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ


από την Anthoula Boutselis

Υλικά

 - 4 φύλλα ζελατίνης
- 30 g ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα
- γιαούρτι 600 γρ
- 2 κουταλιές της σούπας βανίλια εσάνς
Για την σάλτσα φρούτων
- 200 γρ φράουλες
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμάρια βατόμουρα
- 100 γραμμάρια μπλακμπερι

Εκτέλεση
Σε μια ρηχή πιατέλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό (τουλάχιστον 5 λεπτά).
Ζεσταίνουμε  το γάλα ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε  μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε  τα στη φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και στη συνέχεια τα βγάζουμε. Αφήνουμε  λίγο να κρυώσει. 
Αφαιρούμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε  στο γάλα (αλλά δεν το γάλα πρέπει να είναι πολύ ζεστό, ιδανική θερμοκρασία να το ανέχεται το δάκτυλό μας), ανακατεύουμε  καλά. Αφήνουμε  να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. 
Προσθέτουμε το  γιαούρτι και τη βανίλια, ανακατεύουμε , στη συνέχεια ρίχνουμε  τη σύνθεση σε 6 μπολάκια.
Βάζουμε  το στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει (περίπου 3 ώρες).
Για σάλτσα φρούτων
Ανακατεύουμε  σε μπλέντερ τις φράουλες με χυμό λεμονιού και ζάχαρη. 
Βγάζουμε τα μπολ μετά από 3 ώρες τα βουτάμε για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό για να ξεκολλήσει η πανακότα
Ρίχνουμε τη σάλτσα φράουλας για επιδόρπιο και γύρω από αυτό, στη συνέχεια, στολίζουμε με τα υπόλοιπα φρούτα.
Μπορούμε  επίσης να χρησιμοποιήσουμε  άλλα φρούτα όπως το μάνγκο, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια ή τα κεράσια.


- 23g υδατάνθρακες. 
- 1.8g. Κορεσμένο λίπος 
- 3,3g Λίπος 
- 7,9 g. Πρωτεΐνη 
-  152kcal Θερμίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου