από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 κιλό μανταρίνια
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανταρίνια και το λεμόνι.
Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το άσπρο μέρος του λεμονιού.
Βράζουμε τις φλούδες και των δύο φρούτων σε μπόλικο νερό.Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε κομματάκια η τα περνάμε στο μούλτι.
κόβουμε τα μανταρίνια και τ λεμόνι σε μικρά κομματάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε όλα με την ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε 30 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και αφαιρώντας τον αφρό μέχρι να δέσει.
Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου