Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό μανταρίνια
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 λεμόνι




Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανταρίνια και το λεμόνι.
Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το άσπρο μέρος του λεμονιού.
Βράζουμε τις φλούδες και των δύο φρούτων σε μπόλικο νερό.Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε κομματάκια η τα περνάμε στο μούλτι.
κόβουμε τα μανταρίνια και τ λεμόνι σε μικρά κομματάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε όλα με την ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε 30 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και αφαιρώντας τον αφρό μέχρι να δέσει.


Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου