Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΤΣΑΤΝΕΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ





από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 700 γραμμάρια δαμάσκηνα στα 4 κομμένα χωρίς κουκούτσια
- 800 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρις σπόρια 
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 800 γραμμάρια κρεμμύδια
- 250 γραμμάρια σταφίδες
- 350 ml ξύδι από λευκό κρασί
- 200 γραμμάρια ζάχαρη καστανήυ
- 5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ 
- 1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον κουρκουμα και το πιπέρι που το βάζουμε στο τέλος.
Σιγοβράζουμε τα υλικά μας μέχρι να μελώσουν και να φύγουν όλα τα υγρά περίπου για μιά ώρα.
Έχουμε αποστειρώσει γυάλινα βάζα ΄που τα γεμίζουμε με το τσάτνευ.
Τα αναποδογυρίζουμε αφού τα σφραγίσουμε και τα τοποθετούμε σε δροσερό μέρος.
Τα χρησιμοποιούμε μετά από 1 μηνα.
Ταιριαζει με τυριά αλλαντικά κρύα κρέατα και πουλερικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου