Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ



από την Effie Tsitsika

Υλικά

- 1 κρεμμύδι ξερό
- σπανάκι
- μπέϊκον 
- λευκό κρασί
- ντοματοπελτές
- τυρί γκούντα 
- κρέμα γάλακτος
- ζάχαρη
- δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο  και το σωτάρουμε για λίγη ώρα.
Προσθέτουμε το μπέϊκον το σπανάκι τον πελτέ λίγη ζάχαρη τον δυόσμο και το αλατοπίπερο και τα σβήνουμε με το κρασί.
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι να βράση αλλά να κρατάει.
Βάζουμε την σάλτσα στο μακαρονάκι το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ.
Προσθέτουμε την γκούντα και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς γα 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου