Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ





από την Χρυστάλλα Θεοφάνους

 Υλικά
- 10 μεγάλες κρέπες
- σπανάκι
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- μαϊντανό
- λίγη κανέλα
- φέτα
- 2 αυγά
- λάδι
- κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε 10 κρέπες μεγάλες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, και μετά προσθέτουμε και το σπανάκι μαζί με τον μαϊντανό. προσθέτουμε και την κανέλα και τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφού κρυώσει λίγο το μείγμα ρίχνουμε τυρί φέτα και τα 2 αυγά για να δέσει το υλικό μας. 
Μοιράζουμε την γέμιση στις κρέπες και τις τυλίγουμε σε ρολό βάζοντας τη μια δίπλα στην άλλη. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο. 
Αφήνουμε 24 ώρες να τραβήξει και την επόμενη τρίβουμε λίγη φέτα από πάνω 


και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου