Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΡΟΔΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ






από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό καθαρό κυδώνι
- 1  μπουκάλι (600 ml) χυμό ρόδι
- 4 με 5 κουταλιές στέβια
- 1/2 κουταλάκι κάρδαμο σκόνη
- νερό ελάχιστο  αν χρειαστεί.



Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κυδώνι και το τρίβουμε από τον ψιλό τρίφτη.
Βάζουμε το κυδώνι στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον χυμό την στέβια και το κάρδαμο.
Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για να σιγοβράσει και πήξει.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό.
Ετοιμάζουμε τα αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου