Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 400 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 4  με 5 κουταλιές στέβια
- 5 με 6 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ πικραμύγδαλο
- 100 με 120 γραμμάρια αμύγδαλα 
- 1 βανίλια
- ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε χοντροκομμένα με το μαχαίρι.
Χτυπάμε το βούτυρο με την στέβια για αρκετή ώρα μέχρι να λιώσει και να ασπρίσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το λικέρ πικραμύγδαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και προσθέτουμε και το μπέκιν πάουντερ.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο καθώς και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα στο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα με τους γάντζους του μίξερ.
Στο Τέλος ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια .



Σε ταψί πού έχουμε στρώσει λαδόκολλα πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι μέγεθος θέλουμε(προτιμώ μικρό μέγεθος).



Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς ψήνουμε τους κουραμπιέδες για το πολύ 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου