Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ Η ΤΟΡΤΙΓΙΑ


από την  Anthoula Boutselis

Υλικά
- μαγιονέζα
- 2 κρόκους από βρασμένα αυγά
- πίκλες πιπεριές Φλωρίνης
- ζαμπόν
- αραβικές πίτες ή τορτίγιες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε την μαγιονέζα με τους κρόκους από τα βρασμένα  αυγά έως ότου ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε κομματάκια από πίκλες πιπεριές Φλωρίνης και ζαμπόν. 
Βάζουμε το μίγμα πάνω στην πίτα ή την τορτίγια με πάχος 1/2 εκατοστό και διπλώνουμε.
Το κόβουμε σε ροδέλες 1,5 εκ περίπου και τα βάζουμε για 15 λεπτά σε λαδόκολλα να ψηθεί λίγο η πίτα στο φούρνο στους 180 στο γκριλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου