Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ



απο τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-1 κιλό μοσχάρι 
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
- κόκκους από διάφορα πιπέρια
- 1 φύλλο δάφνη
- μπόλικο λάδι
- 3 μπαχάρια
- 1 ξυλάκι κανέλα 
- λίγο γαρύφαλλο
- καρίνο
- πάπρικά
- λίγη ζάχαρη
- 1 κουτί ντοματάκια 
- χυμός από ντοματα
- 2 φλιτζανάκια ξύδι
- 1 ποτηράκι κρασί



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε από κάτω σταυρωτά.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας να θωρακιστεί.
Ρίχνουμε τα μπαχάρια μας και αφήνουμε να βγουν τα αρώματα τους.
Σβήνουμε με το ξύδι.
Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα ντοματάκια και το χυμό μαζί με το κρασί.
Προσθέτουμε νερό ζεστό και αφήνουμε να βράσει το κρέας μέχρι να κοντεύει να γίνει.
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.



Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.



Αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι να γίνουν και τα κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου