Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

από την Anthoula Butselis

Υλικά

- 1 ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου
- 2 μέτρια κρεμύδια ξερά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 με 2 κουταλιές πάστα ντομάτας
- 1 με 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
- 2 κουταλιές γιαούρτι
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι 

- βασιλικός
- μερικές σκελίδες σκόρδου


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε  ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια , τις πιπεριές, και το κοτόπουλο, μέχρι αλλάξει χρώμα το κρέας. 
Προσθέτουμε  ένα φλιτζάνι νερό, πάστα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι βασιλικό και σκόρδο ψιλοκομμένο.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί το νερό.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε 5 φέτες και τις ψήνουμε στη σχάρα με μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε τα αυγά με το τριμμένο τυρί  το γιαούρτι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Αλείφουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ένα ταψί, τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας, το κρέας στρώση, και πάνω ρίχνουμε τα αυγά με το γιαούρτι.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν από πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου