Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ



από την Anthoula Boutselis

Υλικά

- ελαιόλαδο σε μπουκάλι ψεκασμού
- 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου χωρίς  πέτσα και κόκκαλα
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
- 1/2 φλιτζάνι  τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 3 ασπράδια αυγών



Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτές φέτες.
Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με την παρμεζάνα το σκόρδο και το πιπέρι.
Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια αυγών.
Βουτάμε το κοτόπουλο στο χτυπημένο αυγό και μετά στο ξηρό μείγμα να καλυφθούν καλά.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε λαδόκολλα όχι κοντά το ένα με το άλλο.
Ψεκάζουμε με λάδι και πάνω από το κοτόπουλο.
Ψήνουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Παρατηρήσεις

1.Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
2.Συνταγή χωρίς γλουτένη.Το καλαμποκάλευρο δεν περιέχει γλουτένη, γεγονός που το καθιστά καλό υποκατάστατο του αλεύρου σίτου σε συνταγές όπως αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου