Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόνη σκόρδου
- ροκφόρ κατά βούληση
- 3 ποτήρια ζωμό κρέατος
- 2 κουταλιές βούτυρο light
- κανέλα ελάχιστη
- 1 κουταλιά στέβια



Εκτέλεση

Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε ροδέλες
Ετοιμάζουμε τον ζωμό με ένα κύβο μοσχαριού.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την σκόνη σκόρδου.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε κομματιασμένο το ροκφόρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.


Σε ένα μπόλ έχουμε τις γλυκοπατάτες και ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το ροκφόρ.
Ανακατεύουμε τα υλικά αφού ρίξουμε πιπέρι και την στέβια.
Αδειάζουμε τις πατάτες στο ταψί και ρίχνουμε τον ζωμό.


Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου