Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Πώς να χαστι εφτα κιλα τ΄ βδουμάδα τρώουντας απ ούλα



Πρωινό :  ένα μαστραπατζούδ΄ τσιάι απού κυδουνόφλα, σκέτου χωρίς ζάχαρ΄
Πρόγευμα : κράνα κι ένα τσιαρδούδ νιρόν για να  χουνέψτι.
Γεύμα: ένα πνακ σιουρμπέτ΄ η ταρατόρ μσο κι  μσο μι του ξυδ
Δείπνο : αγρίδις απου μπαϊρίσιου κλήμα, μι συμπλήρουμα άγρα τσάπουρνα.


Αμα συνιχίστι αυτή τ΄δίιτα παραπάν΄ απού μια βδουμάδα θα νάχτι τα ιξίς αποτιλέσματα :
 θα πιρδικλώνιστι στην ισιάδα,  θα μπαϊλντίσουν τα μάτια σας, θα νειριάζιστι δαγκουνιές κι θα αντραλιάζιστι. Τα αντιρά σας θα μαζουχτούν κι η κλιά σας θα ακουμπίς΄ στ΄ ραχουκαλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου