Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΝΙΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο μανιτάρια
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 4 με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι άνιθος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ποτήρι κρασί
- λάδι
- λεμόνι



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στην μέση.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια  και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια με πολύ λίγο νερό να μαραθούν.
Μόλις σωθεί το νερό ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε τον άνιθο και τα μυρώνια χοντροκομμένα αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν.



Όταν σωθούν τα υγρά τους τότε τους ρίχνουμε το λεμόνι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου