Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΓΚΟΦΡΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο
- 120 γραμμάρια γκοφρέτες
- καρύδα
- κακάο 




Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ την γκοφρέτα και την χτυπάμε να γίνει σκόνη.
Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
Όταν δούμε ότι έχουν ενωθεί τα υλικά τότε προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με τον γδάρτη για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε και την σκόνη από τις γκοφρέτες και ανακατεύουμε να ενωθεί στο μείγμα.


Το αδειάζουμε σε μια  λεκανίτσα και προσθέτουμε την καρύδα.
Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα κυλάμε σε ένα πιάτο με κακάο.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου