Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ



από Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

-  1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 3 φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 με 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- φύλλα από σπανάκι ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λάδι
- 1 κύβο κότας
- πιπέρι 
- αλάτι
- γιαούρτι σακούλας




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κύβο.
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι κατά τα γούστα μας.
Αφήνουμε να βράση η σούπα.
Το λάδι το ρίχνουμε λίγο πριν την  σβήσουμε.


Σερβίρεται με μια κουταλιά γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου