Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΑΣΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό πράσα
- 2 μπριζόλες λαιμού χοιρινές
- λίγο σέλινο
- αλατοπίπερο
- 2 λεμόνια
- λίγη πάπρικα καπνιστή.
- 2-3 πιπεριές καυτερές (προαιρετικά)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια, 5-6 εκατοστά περίπου και  τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και τον χυμό απ τα λεμόνια.




Τ αχνίζουμε λίγο μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 
Αφήνουμε να μαλακώσουν καλά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και τις καυτερές πιπεριές αν θέλουμε .



Αρωματίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε το μάτι.
Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι. 
Βάζουμε και τις μπριζόλες αλατοπιπερωμένες και ρίχνουμε και σ αυτές λίγη πάπρικα. 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου