Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αγγινάρες κατεψυγμένες
- άνιθος
- κιμάς
- ροκφόρ
- κρασί
- βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη

Για την ψευτομπεσαμέλ

- 1 1/2 κρασοπότηρο γάλα
- 1/2 κρασοπότηρο νερό
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ η αλεύρι
- αλάτι 
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- λίγο βούτυρο



Εκτέλεση

Ζεματάμε τις αγγινάρες και τις τοποθετούμε σε ταψάκι.


Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά και τον άνιθο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμισθεί το κρασί.


Προσθέτουμε το ροκφόρ κομματιαστό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Γεμίζουμε τις αγγινάρες.


Ετοιμάζουμε μια ψευτομπεσαμέλ με ένα κρασοπότηρο γάλα ένα νερό και δυο κουταλιές κορν φλάουρ.


Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και λίγο βούτυρο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε μπεσαμέλ στις αγγινάρες.
Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για κανένα 20λεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου