Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

ΚΡΑΝΑ ΛΙΚΕΡ


από την ΧΡΥΣΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
-  650 γρ .κράνα
- 650 γρ. ζάχαρη
- 650 γρ. γράπα   (τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κράνα και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο.
Προσθέτουμε την γράπα και την ζάχαρη. Κλείνουμε και τοποθετούμε στον ήλιο. Ανακινούμε κάπου κάπου το λικέρ για να λιώσει η ζάχαρη.


 Μετά από  1,5 με 2 μήνες  στον ήλιο, σουρώνουμε το λικέρ μας και είναι έτοιμο!!


Παρατήρηση : Χρησιμοποιούμε τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο για 2 λόγους : πρώτο, με τον γλυκάνισο έχει θολό χρώμα, δεν γίνεται διαυγές και δεύτερο, επικρατεί το άρωμα του γλυκάνισου και όχι του φρούτου που κάνουμε λικέρ.

Στην υγειά μας!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου