Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΡΟΔΙΟΥ





από την Stalo Theophanous

Υλικά


- 1 κουτί μπισκότα digestive
- ¼ βούτυρο ανάλατο
Για την κρέμα
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
-  1 τυρί Φιλαδέλφεια
- 2 φακελάκια dream toppings (σαντιγί σε σκόνη)
- ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1 φακελάκι ζελέ λεμονιού
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι χυμό ρόδι
- 1 κ σ κορν φλάουερ
Για την επικάλυψη
- ρόδι
Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με τα αλεσμένα μπισκότα
Ετοιμάζουμε και το ζελέ λεμονιού  με το νερό και όταν κρυώσει το ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά
Ετοιμάζουμε και την κρέμα
Λιώνουμε το κορν φλάουερ στον χυμό ροδιού  και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά

Αφού περάσουν 2-3  ώρες και η κρέμα μας πήξει, βάζουμε το μείγμα μπισκότων-βουτύρου σε ένα τσέρκι η ταψάκι και από πάνω στρώνουμε την κρέμα.
 Διακοσμούμε με μπόλικα σπυριά ροδιού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου