Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ



από την  Stalo Theophanous

Υλικά
- 1 κουτί μπισκότα digestive
- ¼ βούτυρο ανάλατο
Για την κρέμα
- 1 τυρί Φιλαδέλφεια
- 2 φακελάκια dream toppings (σαντιγί σε σκόνη)
- 1 φακελάκι ζελέ λεμονιού
- 1 ½ ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι νερό
Για την επικάλυψη
- 1 κονσέρβα βατόμουρα ή φρέσκα αν είναι η εποχή τους

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με τα αλεσμένα μπισκότα
Ετοιμάζουμε το ζελέ λεμονιού με το νερό και μετά αφού κρυώσει το ενώνουμε με την κρέμα
Βάζουμε σε ένα τσέρκι η ταψάκι το μείγμα μπισκότου-βουτύρου
Ετοιμάζουμε και την κρέμα ανακατεύοντας τα υλικά που έχουμε.

Αφού περάσουν 2-3 ώρες και η κρέμα πήξει  την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και διακοσμούμε με τα βατόμουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου