Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΣΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ΒΕΛΟΥΤΕ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 κιλού αρακά
- 1 πράσο λεπτοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα λεπτοκομμένα
- άνιθος
- 2 με 3 φέτες ζαμπόν φουαντρέ κομμένο σε λωρίδες
- 1 και 1/2 λίτρα ζωμό κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- φρυγανισμένες φέτες ψωμί κομμένες σε κυβους
- γιαούρτι




Εκτέλεση

Κόβουμε το πράσο το ζαμπόν και το κρεμμύδι σε ροδέλες λεπτές.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ζαμπόν και τον άνιθο.
Μόλις σωταριστούν προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε συνεχώς.


Ετοιμάζουμε τον ζωμό βράζοντας το νερό με τον κύβο κότας.
Όταν όλα είναι έτοιμα ρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα με τα λαχανικά μας.
Αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις ξεκινήσει χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και με σκεπασμένη κατσαρόλα βράζουμε το φαγητό μας για  20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Ετοιμάζουμε τους κύβους μπαγιάτικου ψωμιού να φρυγανιστούν αφού τους ψεκάσουμε με λίγο λάδι.
Περνάμε την σούπα από το μπλέντερ και μετά από σίτα.


Αφήνουμε την σούπα να πάρει βράση κοιτώντας αν χρειάζεται να αραιωθεί η να πήξει.
Σερβίρουμε στα πιάτα με μια κουταλιά γιαούρτι κρουτόν και ψιλοκομμένο άνιθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου